Giftige planten voor kinderenVoor sommigen helpt de aanwezigheid van planten om er aan te denken goed te ventileren en te verluchten. Dat op zich kan voldoende reden zijn om planten in uw woning te willen. Een miraculeuze luchtzuiveringsclaim is daarvoor niet nodig. Anderzijds is het ook zo dat planten die niet goed verzorgd worden (te veel water persoonlijke gevoeligheden (allergieën risico's voor kinderen (sommige zijn giftig. Een negatief effect kunnen hebben op de gezondheid. We leven een heel groot stuk van ons leven binnen.

hele kleine ruimtes, voor sommige stoffen, onder bepaalde labo-omstandigheden. Maar de vertaling van deze 'successen' naar de praktijk blijkt weinig wetenschappelijk goed onderbouwde positieve resultaten te leveren. Soms komen ook verrassende fenomenen naar boven, zoals het feit dat ook ongebruikte potaarde al een bepaalde hoeveelheid chemische stoffen kan verwijderen. Soms is een mogelijk effect te verklaren doordat mensen meer en beter ventileren en verluchten als er planten gezet worden in de ruimte. De franse overheid heeft tussen 2004 en 2010 onderzoek uitgevoerd op het luchtzuiverend effect van bepaalde planten op formaldehyde, benzeen en co (koolstofmonoxide). Ook dit onderzoek concludeerde dat het simpelweg plaatsen van een plant in de woning, geen grote luchtzuiverende meerwaarde heeft ten opzichte van de wél effectieve methodes 'ventileren en verluchten'. Conclusies, planten zijn onder realistische omstandigheden niet dé oplossing om de lucht in uw woning helemaal gezond te maken. Het luchtzuiverend effect is in de praktijk beperkt tot zeer beperkt, vooral ten opzichte van de standaardadviezen 'ventileren/verluchten/bronnen vermijden'. Planten in de woning kunnen voor sommige mensen een heel aangenaam gevoel opwekken en op die manier het mentaal welzijn verbeteren.

Het grootste probleem van de meeste van de 'luchtzuiverende planten-artikels is dat ze slechts een heel beperkt stukje uit het oorspronkelijke rapport oppikken en cruciale informatie negeren. Zo gaat het in de studie om experimenten kcal in een laboratorium, niet in de omstandigheden zoals ze in de Vlaamse woning voorkomen, bijvoorbeeld: - de kamertemperatuur is bij de meeste Vlamingen standaard niet continu 30c zoals in de plexiglas dozen waarin de testplanten stonden -Er. Dit wil zeggen dat in de realiteit wel iets meer dan 1 plant in elke kamer in je woning zou moeten staan om hetzelfde effect te hebben als in de studie. Samengevat concluderen de onderzoekers dat de onderzochte kamerplanten, onder bepaalde omstandigheden, mogelijks de lucht zouden kunnen zuiveren in energie-efficiënte gebouwen uit de jaren '80. Wil men dit zo goed mogelijk doen, dan raden ze aan om de lucht met een mechanische ventilator onder de plant als het ware door de plant en vooral de bodem te zuigen, want daar zit het grootste luchtzuiverend effect. Voeg er best ook nog eens een extra filter aan toe. Ze zeggen dus niet dat de onderzochte planten op zich sowieso voldoende zijn om gezonde lucht te krijgen in een woning, laat staan hoeveel je er daarvoor nodig zou hebben. Kortom: de lucht in uw huis maakt u niet zomaar gezond door er enkel en alleen een plant in te zetten. Daarvoor is meer nodig. Stand van zaken onderzoek? Dit was onderzoek uit de jaren '80, uit een vorig millennium.

BootAanBoot dagelijks watersportnieuws voor

Giftige planten, tuin kalender, het hele


Om de zoveel tijd verspreiden zich via verschillende media immers artikeltjes over 'hoe planten een miraculeus en vaak onderschat effect hebben op allerlei giftige stoffen in de lucht in je woning ook op de website van Knack weekend. Heel wat mensen denken na het lezen van zo'n stuk wellicht: 1 of meerdere planten kopen en in je woning zetten, zorgt er voor dat je geen schrik meer moet hebben van heel wat chemische stoffen, zoals formaldehyde, benzeen en trichlooretheen. Dit is voldoende om mijn woning gezond te maken. Ik hoor het u langerhans denken: "Klopt deze boodschap dan niet?" Kort gezegd: neen. De meeste artikels over luchtzuiverende planten baseren zich op 'een rapport van de nasa wat op zich voor de auteurs (en veel lezers) genoeg is om het rapport als waarheid te zien en te verspreiden. Meestal wordt echter in de artikels niet meteen ook meegegeven dat de studie eigenlijk een gezamenlijk project was van de nasa en de toenmalige Associated Landscape contractors of America (alca, vrij vertaald: de Amerikaanse vereniging voor Landschapsprofessionals). Dit wil uiteraard niet zeggen dat de informatie uit de studie fout is, enkel dat er nogal selectief gekaderd wordt.

Be - verstandig Afslanken en diëten


Indien u nog geen ecocheques ontvangt, geef deze boodschap dan door aan uw werkgever!

Bereken uw calorieverbruik met deze caloriecalculator

Na de maaltijdcheques zijn er nu ook ecocheques! Sinds maakt dit nieuwe loonvoordeel het mogelijk om ecologische producten en diensten te financieren. Met de ecocheques kunt u allerlei zaken betalen: Energiebesparing, producten en diensten om energie te besparen die voldoen aan de criteria voor federale belastingvermindering en gewestelijke subsidies. Producten voor het isoleren van woningen. Spaarlampen, buislampen en led-verlichting, elektrische toestellen die uitsluitend werken op zonne-energie of manuele energie. Waterbesparing, spaardouchekoppen, tanks voor het opvangen en hergebruiken van regenwater.

Waterbespaarders voor kranen, waterreservoirs voor toiletten met een spaarkno. Promotie van duurzame mobiliteit, plaatsing van een roetfilter voor dieselvoertuigen. Plaatsing weggelopen van een lpg-installatie op autos. Vervoerbewijzen voor het openbaar vervoer, met uitzondering van abonnementen. Aankoop en onderhoud van fietsen (ook elektrische rijwielen onderdelen voor fietsen en accessoires voor fietsen. Lessen in ecologisch rijden, afvalbeheer, draagbare en herlaadbare nimh-batterijen (en laders) Compostvaten Kunststofproducten die volledig bestaan uit composteerbaar materiaal dat voldoet aan een norm, en ook wasbare luiers 100 gerecycleerd niet-gebleekt of niet-chloorgebleekt papier Producten en diensten die beantwoorden aan de criteria van het Europese.


Binnenland het laatste nieuws uit Nederland leest


Linnen en jute: deze stoffen zijn licht en heel aangenaam in de zomer, absorberen het vocht en veroorzaken geen allergieën. Leder, huiden en bont: de handel in producten van dieren uit de vrije natuur wordt gereglementeerd door cites (de conventie over de internationale handel in wilde planten- en diersoorten die met uitsterven bedreigd zijn) en door nationale wetten. Bont van bedreigde wilde diersoorten is verboden en de handel staat onder streng toezicht. Moedig de stroperij en de smokkel in deze dieren niet aan: vermijd artikelen die u twijfelachtig lijken en vraag informatie aan de bevoegde nationale overheid over de geldende wetgeving. Vermijd ook namaakbont: de productie van én jas van namaakbont heeft liters aardolie nodig.

Kunststoffen, de productieprocessen zijn nog altijd erg schadelijk voor het leefmilieu. Fleece vormt een uitzondering: het is licht, warm, droogt snel, u hoeft het niet te strijken en het kan worden gemaakt op basis van gerecycleerde flessen. Kleding anders gebruiken, waarom biedt u uw kleren geen tweede leven door ze een persoonlijk tintje te geven? De jeans die u eigenlijk wilde weggooien, kan misschien door enkele kleine ingrepen nog een tijdje mee. Vergeet niet dat gebruikt textiel selectief wordt ingezameld: 85 van de stoffen komt aan zijn einde als huishoudelijk afval. Breng ze liever naar de speciale kledingcontainers. Ooit al eens een winkel voor tweedehandskleren bezocht? Daar kunt u zich voor een prikje en op milieuvriendelijke wijze helemaal in het 'nieuw' steken!

Calculate, kcal - asdnyi

Kies voor een vloerbekleding met het erkende europese ecolabel. Textiel, probeer stoffen (of schoenen) te kiezen die het Europese Ecolabel dragen en die het resultaat zijn van biologische landbouw of eerlijke handel. Natuurlijke stoffen, dieet wol: isoleert goed de warmte en regelt ook het vocht en laat de huid ademen. Kies liefst voor niet-behandelde scheerwol. Wol is ook geschikt voor dekbedden of hoofdkussens. Zijde: warm en isolerend in de winter, fijn en licht in de zomer. Katoen: absorbeert flanken het lichaamsvocht, maar beschermt slecht tegen de koude. De teelt en de verwerking van katoen blijken erg vervuilend te zijn: geef de voorkeur aan biologische katoen, die is zachter en soepeler.

8 lekkere, spinazie smoothie

Bewegen is gezond en zorgt voor een gezonder bestaan

Gebruik hout en papier met mondjesmaat en op verstandige wijze (recycleren, kruidvat hergebruiken, tweezijdig afdrukken). Vloerbekleding, kamerbreed tapijt en tapijten van wol zijn niet alleen duurzame producten, zij zorgen ook voor een uitstekende warmte-isolatie en vochtregeling. Zowel de productie als de afvalverwerking van vasttapijt in synthetisch materiaal is bijzonder vervuilend. Wanneer synthetisch vasttapijt in contact komt met oplosmiddelen, ontstaan bovendien giftige dampen. Geef de voorkeur aan natuurlijke vezels zoals sisal, kokos of jute. Echte linoleum bestaat uit houtmeel, kurkmeel, lijnolie en kleurstoffen, die zijn samengevoegd met een lijm op basis van natuurlijke latex. Linoleum is weliswaar duur, maar blijft tijdens de hele levenscyclus een milieuvriendelijk product.

Hoe kunnen we zeker zijn dat de bomen op wettelijke manier zijn gekapt en dat de houtkap geen overexploitatie van het bos heeft veroorzaakt? Door hout te kopen ontsteking met het fsc-label, weet u zeker dat de houtkap op een verantwoorde manier is gebeurd, zonder de lokale biodiversiteit in het gedrang te brengen en met respect voor de rechten van de plaatselijke bevolking en de bosarbeiders. Gebruik bij voorkeur hout in plaats van andere, minder milieuvriendelijke materialen. Wanneer de houtexploitatie de biodiversiteit, de productiviteit en het herstellend vermogen van het bos waaruit het afkomstig is, niet in het gedrang brengt, is hout een hernieuwbaar en ecologisch materiaal dat in grote hoeveelheden beschikbaar. In de bouwnijverheid vormt massief hout ook een uitstekend isolatiemiddel (twaalf keer beter dan beton met ook een hogere vuurbestendigheid dan beton of metaal. Koop hout met het fsc-keurmerk, praat over fsc-hout met uw schrijnwerker, uw houtleverancier of het personeel in doe-het-zelfwinkels. Indien u geen fsc-hout vindt in uw gewone winkel, aarzel dan niet om ernaar te vragen.

Albert heijn přebaly od čajů - monika

De huidige manier van consumeren in de ontwikkelde landen overschrijdt ruim de mogelijkheden die onze planeet heeft om de nodige middelen te leveren. Dat blijkt uit de ecologische voetafdruk van deze afvallen landen, die veel te groot. We moeten dus dringend minder en beter gaan consumeren. Voor we iets aankopen, moeten we bijvoorbeeld eens nadenken of we dat product wel echt nodig hebben. Op die manier zal het soms mogelijk zijn om van een aankoop af te zien en dus minder te consumeren. Om beter te consumeren, bestaan er labels of criteria voor duurzame ontwikkeling die u kunnen helpen om 'duurzaam' aan te kopen. Hout en papier, alle voorwerpen van hout of papier zijn van oorsprong afkomstig uit het bos.

Giftige planten voor kinderen
Rated 4/5 based on 896 reviews